کنترولر (Controller) و ارسال داده به کنترلر از طریق URL – جلسه ۱۴

Controller & Passing Data to Ctroller via URL Feature Image

در این جلسه از آموزش ASP.NET Core به ادامه مباحث مربوط به کنترلر (Controller) خواهیم پرداخت و چندین روش ارسال داده به کنترلر و اکشن متد از طریق URL را بررسی خواهیم کرد.

کنترلر (Controller) چیست؟

به طور کلی کنترلر (Controller) در ASP.NET Core یک کلاس میباشد که از کلاس Controller پیاده‌‌سازی شده است. این کلاس حاوی متدهای مختلفی مباشد که به آنها اکشن متد (Action Method) گفته میشود. اکشن متدها وظیفه پردازش درخواست کاربران را بر عهده دارند.

در جلسات 10، 11 و 12 مباحث کاملی را درباره ساختار MVC و مسیریابی در ASP.NET Core مورد بحث قرار دادیم و به طور مفصل درباره کنترلر (Controller) اطلاعاتی ارائه کردیم. درنتیجه با فرض داشتن اطلاعات جلسات گذشته، در این جلسه سه روش ارسال داده به کنترلر و اکشن متد توسط URL را ارائه خواهیم کرد.

ارسال داده توسط الگوی مسیریابی و پارامترهای ورودی اکشن متد

با تغییر الگوی مسیریابی (Routing) در وب اپلیکیشن خود، میتوانید به کاربر این امکان را بدهید که اطلاعات خود را به اکشن متد (Action Method) ارسال کند. سپس در اکشن متد توسط پارامترهای ورودی میتوانیم به این مقادیر دسترسی پیدا کنیم. به عنوان مثال میتوانیم ابتدا الگوی مسیر یابی را به شکل زیر تغییر دهیم تا کاربر امکان ارسال Id , Name را به اکشن متد داشه باشد. سپس در اکشن متد (Action Method) مورد نظر خود میتوانیم به این مقادیر از طریق پارامترهای ورودی دسترسی داشته باشیم. همانگونه که در قطعه کد زیر مشاهده میکنید.

توجه داشته باشید که در این روش عنوان پارامتر ورودی و نام ذکر شده در الگوی مسیریابی باید دقیقا یکسان باشد.

ارسال داده توسط Query String از طریق URL و پارامترهای ورودی اکشن متد

همچنین شما میتوانید داده مورد نظر خود را توسط Query String از طریق URL به کنترلر و اکشن متد ارسال نمایید. سپس مانند حالت قبل توسط پارامترهای ورودی اکشن متد (Action Method) به داده‌های ارسالی دسترسی پیدا کنید.

ارسال داده توسط Query String و دسترسی توسط Request.Query در اکشن متد

در این حالت اطلاعات مورد نظر را توسط URL و Query String به اکشن متد (Action Method) ارسال می‌کنیم. ولی برخلاف روش‌های ذکر شده نیازی به ذکر آن در پارامتر ورودی نمیباشد. در این روش، درون اکشن متد (Action Method) توسط کلاس و متد Request.Query میتوان به مقادیر ارسالی دسترسی پیدا کرد.

در صورت نیاز به جزئیات بیشتر، میتوانید ویدئو آموزشی این جلسه را تماشا نمایید. همچنین برای آگاهی از جلسات بعدی این دوره آموزشی، ما را در اینستاگرام، تلگرام، یوتیوب و آپارات دنبال کنید و لیست کامل جلسات در این قسمت در دسترس شما میباشد.

تماشای ویدیو در یوتیوب ما

دانلود اسلایدهای آموزشی این جلسه از اینجا

برچسب ها

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x